Exchange Bitcoin si Recenzii Restaurante

Popp, Impact: Pretul apartamentelor ar putea scadea cu 16% daca Guvernul anuleaza TVA

Popp, Impact: Pretul apartamentelor ar putea scadea cu 16% daca Guvernul anuleaza TVA


Stire din data 30-9-2008

BUCUREŞTI
Preţul apartamentelor ar putea scădea cu 16%, dacă Guvernul ar anula TVA, şi cu 5% in cazul in care mediul privat şi antreprenorii şi-ar reduce marja de profit cu o treime, a declarat, marţi, Dan Ioan Popp, preşedintele Impact Developer and Contractor.
 


Totodată, dacă Guvernul şi autorităţile locale ar investi in utilităţi şi servicii publice in proximitatea cartierelor de locuinţe, preţul ar scădea 12%, iar dacă ar oferi teren gratuit pentru construcţia de locuinţe, preţul ar cobori cu 10%, a afirmat Popp, la conferinţa "Romania Construct and Real Estate Forum 2008", organizată de MEDIAFAX.

"Mai trebuie adăugat un contributor major la preţul final real, suportat de clientul cumpărător: banca, prin costul de finanţare. Dobanda anuală, diminuată de la 15 la 10%, aplicată unui credit de 20 de ani, reduce costul total al apartamentului cu circa 30%", a afirmat Popp, care a adăugat că există şi subvariante de implicare a responsabililor pentru reducerea preţului.

Astfel, dacă TVA-ul ar fi redus la 5% şi suma colectată ar fi returnată de guvern constructorilor şi dezvoltatorilor, aceştia ar putea majora salariile pentru muncitorii şi specialiştii din construcţii cu circa 30%.

De asemenea, preţul apartamentelor ar putea scădea dacă guvernul şi autorităţile ar răscumpăra sau achiziţiona, la preţ de piaţă, investiţiile in utilităţi, şcoli, grădiniţe şi dispensare, realizate de dezvoltatori in cartierele de locuinţe sau ar cumpăra de pe piaţă terenuri care să le ofere populaţiei sau dezvoltatorilor, gratuit sau la preţuri modice, pentru construcţia de apartamente.

In acelaşi timp, preţurile ar putea cobori "dacă statul roman (...) incepe să perceapă o taxă de intermediere/outsourcing de la statul in care cetăţeanul roman a emigrat, stat ce foloseşte practic gratuit resurse formate pe bugetul public al romanilor", a continuat Popp.

In opinia sa, sumele incasate ar trebui să fie utilizate in domeniile unde se constată deficienţele cele mai mari de forţă de muncă, pentru păstrarea muncitorilor sau atragerea de inlocuitori din mediul rural, sau emigranţi.

"Considerăm că criza financiar-bancară mondială va determina scăderea ponderii investiţiilor in construcţii", susţine Popp.

Pană in prezent, Impact Developer and Contractor a investit circa 20 milioane euro in utilităţi publice şi unităţi, ce asigură servicii publice in peste 20 de ansambluri de locuinţe.

"Asigurarea unor condiţii de viaţă urbană, cu trafic fluid, utilităţi de calitate şi servicii publice la indemană, incep să devină ingrediente din ce in ce mai apreciate de către piaţa actuală imobiliară din Romania, care obligă la investiţii suplimentare atat pe dezvoltatori, cat şi pe autorităţi", a mai spus Popp.
Ioan Dornescu mediafax

» arhiva stiri »

Utile Imobiliare


Link-uri recomandate